Login
Recupereaza parola

Inregistrare cont nou
Inregistreaza

London Pride

Anglia
Tara origine: Anglia
Volum: sticla 50.00 cl
Volum alcool: 4.70%
Culoare: aramie
Gust: acidulat
Tip: ale
Fermentatie: low
Temperatura servire: 4-8°C

Note de degustare

Cunoscută și iubită pentru gustul distinctiv, London Pride este berea cea mai premiată și totodată cea mai cunoscută din portofoliul Fuller's. London Pride este cea mai bine vândută bere din Marea Britanie câștigând de-a lungul timpului distincții precum Champion Beer of Britain (1979) sau Supreme Champion (2000) la International Beer and Cider Competition.
A fost foarte bine descrisă de scriitorul Roger Protz ca fiind „surprinzător de complexă pentru puterea sa”.
Are culoarea chihlimbarului cu o spumă albă, aroma fiind puternică, de caramel cu note ierboase și  citrice. Gustul inițial este de malț, urmat de amărăciunea hameiului armonios îmbinat cu cel de grapefruit.
Toate acestea fac din London Pride o bere amplă cu carbonatare medie, ce te copleștește inițial cu o dulceață ușoară, urmând ca malțul să desăvârșească  gustul  echilibrat al acesteia.

A se servi cu

Fiind mândria englezilor această bere se asociază cu mâncărurile emblematice pentru poporul britanic: savuroase plăcinte cu carne, chipsuri crocante de cartofi însoțite de pește pane dar și burgeri generoși acompaniați de ceapă caramelizată.

Tip de pahar
Mod de turnare

Pasul 1: Se toarnă jumatate de sticlă la o viteză moderată de-a lungul paharului înclinat la 45gr. Ne oprim din turnare câteva secunde, până se tempereză spuma.


Pasul 2: În cele din urmă se continuă turnarea de sus, lent, pentru a obține o coronă compactă de spumă.


În Fabrica Griffin din Chiswich se produce bere după rețeta tradițională de peste 350 de ani. Parteneriatul Fuller, Smith și Turner a fost fondat în 1845, membrii familiilor fondatoare fiind implicați și în prezent în  activitatea fabricii. De-a lungul anilor Fuller's s-a remarcat prin producerea unor beri incredibile ca London Pride, ESB, 1845.

Aboneaza-te la Newsletter GO
Produse noi
Bavaria Fruity Rose
25.00 cl
0.00%
Olanda
Bavaria Fruity Rose 25.00 cl 0.00% fără alcool
© World of Beer 2013
DA, am peste 18 ani
NU, nu am peste 18 ani