Login
Recupereaza parola

Inregistrare cont nou
Inregistreaza

Hacker-Pschorr Weisse

Germania
Tara origine: Germania
Volum: sticla 50.00 cl
Volum alcool: 5.50%
Culoare: aurie
Gust: fructat
Tip: weissbier
Fermentatie: top
Temperatura servire: 6-10°C

Note de degustare

O bere slab carbonatată cu note ușor aromatice.
Un aspect cu adevărat magnific: strălucire mătăsoasă și de culoare galben auriu intens, încununată de un cap compact, cremos.
Drojdia curge prin bere într-un văl moale, cu note minunat răcoritoare, fructate și de citrice, însoțite de o aciditate fină, acrișoară. O dulceață ușoară de banane și miere se topește pe limbă, împreună cu o notă de nucșoară ușor amară, ușor picantă.
Pentru fabricare sunt folosite numai cele mai bune ingrediente: grâu cultivat în regiunea Champagne din Franța și hamei selectat Siegel din regiunea Hallertau din afara Münchenului. Un proces special de fabricare face din această bere: o adevărată capodoperă a gustului.

A se servi cu

Berea albă nefiltrată se potrivește de minune cu peștele, unele tipuri de salate și fripturile ușoare, care nu au o aromă dominantă.

Tip de pahar
Mod de turnare

Pasul 1: Se toarnă jumătate de sticlă în paharul inclinat la 45 gr.


Pasul 2: Se agită ușor sticla, prin mișcări circulare, pentru omogenizarea drojdiei depuse.


Pasul 3: Se toarnă restul lichidului ţinând sticla vertical, pentru o spumă bogată.


Chiar din anul 1417 există mențiunea unei “Preustatt în Hagkagasse” în inima Münchenului (Preustatt înseamnă ‘fabrică de bere’ în germana veche). În zilele noastre tradiția este dusă mai departe în “Alten Hackerhaus” în Sendlinger Straße, unde berea este servită și foarte apreciată nu numai de către locuitorii Münchenului ci și de către oaspeții din întreaga lume.
Numele Hacker-Pschorr datează de la căsătoria dintre Teresia Hacker și Joseph Pschorr. Sub conducerea cuplului, Hacker-Pschorr a progresat până la poziția de cea mai importantă fabrică de bere din München din secolul al XVIII-lea.
Din anul 1417, Hacker-Pschorr reprezintă fabricarea berii bavareze tradiționale. Toate berile de la Hacker-Pschorr sunt fabricate în conformitate cu Legea Bavareză privind Puritatea Berii și conțin numai hamei, malț și apă.

Aboneaza-te la Newsletter GO
Produse noi
Nenea Iancu Alba Nefiltrata
50.00 cl
5.50%
Romania
Nenea Iancu Alba Nefiltrata 50.00 cl 5.50% weissbier
© World of Beer 2013
DA, am peste 18 ani
NU, nu am peste 18 ani